Prohlášení členů Trikolóra hnutí občanů [TISKOVÁ ZPRÁVA]

Vážení,

dovolujeme si Vám zaslat společné prohlášení členů hnutí Trikolóra. Někteří z nás zastávají funkce v politické struktuře hnutí a jsou kontinuálně dotazováni na nejrůznější postoje, rozhodnutí či další směřování Trikolóry po odchodu jejího předsedy Václava Klause ml.

V následujících bodech přesně vysvětlujeme naši situaci a rozhodnutí:

1. Naší snahou bylo a stále je budování dlouhodobého konzervativně-pravicového politického či myšlenkového projektu, který v ČR výrazně chybí. Zároveň neuspěchat jeho přípravu, i za cenu dílčích neúspěchů, s přesahem přes letošní parlamentní volby.
    2. Naše pilíře a program jsou nadčasové a pro naše myšlení stále platné a nemusíme na nich nic měnit.
    3. Součástí konzervativní politiky je dodržování vlastních pravidel a nezastupitelná role členské základny a všech článků demokratické struktury.
    4. Po rezignaci zakladatele Václava Klause ml. byl jediným řešením stranický sněm, volba předsedy a široká shoda na dalším směřování hnutí se zapojením členské základny, tak jak k tomu ve své rezignaci právě odstupující předseda vyzval.
    5. Nemůžeme přihlížet účelovým a téměř pravidelným změnám stanov, které pomáhají úzké skupině vedení hnutí legitimizovat jeho fungování bez nezbytného přispění členské základny a zapojení nikým nevolených lidí do vedení a směřování hnutí.
    6. Jsme pro spojování pravicových stran v dlouhodobém projektu, nikoliv za účelem krátkodobého prospěchu pro pár vyvolených. Jedině tak se může obnovit důvěra v konzervativní pravici.
    7. Alarmující je odchod výrazného počtu zakládajících členů a řady dalších významných osobností, které hnutí Trikolóra podporovaly a v nadcházejících volbách do Sněmovny nechtějí ani kandidovat.
    8. V řadě krajů téměř polovina členské základny vyjádřila svůj postoj odchodem nebo nezaplacením členských příspěvků pro letošní rok, což je sice tiché, ale silné vyjádření nespokojenosti, před kterým nemůžeme zavírat oči. Zklamali jsme spoustu nadšených a zapálených lidí.
    9. Letošní volební rok je pro Českou republiku velmi důležitý. Souhlasíme s vyjádřením prezidenta Václava Klause, že na pravé straně politického spektra chybí věrohodný subjekt, který by pirátsko-progresivistickou vlnu zastavil. Naše postoje a rozhodnutí nejsou snahou tříštit síly na pravé straně politického spektra, ale naopak vrátit zpět důvěru a umožnit vznik projektu poctivého, konzervativního, s výrazným přesahem přes říjnové volby do Poslanecké sněmovny.
    10. Přes všechny naše výhrady nechceme poškodit hnutí Trikolóra, ve kterém je spousta slušných a pracovitých lidí, kterých si i nadále vážíme. Se současným směřováním ale nesouhlasíme a nechceme se na něm aktivně ani pasivně podílet. Považujeme tedy za jedinou možnost a lidskou slušnost, uvolnit naše funkce pro členy, kteří projektu i nadále věří a převezmou nasazení a odpovědnost.

Z uvedených důvodů se k dnešnímu dni vzdáváme všech funkcí a členství v politickém subjektu Trikolóra hnutí občanů.

Dne 27. května 2021

Za Krajskou organizaci Trikolóry Jihočeského kraje se připojujeme k prohlášení kolegů z Královéhradeckého kraje ze dne 26.5.2021, podepsáni:

Ing. Dalibor Uhlíř, předseda KR Trikolóry, Jihočeský kraj, bývalý místopředseda Trikolóry

doc. Ing. Radka Váchalová, Ph.D členka KR, předsedkyně MO České Budějovice, Jihočeský kraj, bývalá odborná garantka Trikolóry

Mgr. Luděk Chrt, předseda MO Vimpersko, Jihočeský kraj, bývalý člen odborné komise

Václav Škopek, člen KR, předseda MO Zliv, Jihočeský kraj

Gabriela Trnová, členka KR, předsedkyně MO Hluboká nad Vltavou, Jihočeský kraj

Ing.Veronika Plachá, členka KR za MO Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Ing. Richard Štengl, člen KR, předseda MO Netolicko-Lhenicko, Jihočeský kraj

Petr Padrta, člen KR, předseda MO Třeboň, Jihočeský kraj

Marcel Ambrož, místopředseda MO Zliv, Jihočeský kraj

Lukáš Záděra, předseda MO Vodňany, Jihočeský kraj

Marek Osvald, předseda MO Prachatice, Jihočeský kraj

Zdeněk Sedlák, člen KR, předseda MO Blatná, Jihočeský kraj

Milan Urbánek, předseda MO Strakonice, Jihočeský kraj

a další členové a příznivci místních organizací Trikolóry v Jihočeském kraji.

Komentáře - Kurýr IN

1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hodnocení
Všechny komentáře
Gogo
29. 5. 2021 9:16

A podali jste řádný návrh na konání sněmu?

Komentáře - Facebook - Kurýr MEDIA

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

.
  1. Koho očkovat určitě? Kdo získá imunitu i bez vakcíny? Tvrdá data za posledních 10 let slova experta plně potvrzují.
  2. Hloupneme z blahobytu. Čeká nás katastrofický „Vesmír 25“?
  3. Kam až sahá historie starousedlíků Čech, Moravy a Slezska
  4. 5 věcí, co nedělat, abyste neskončili jako Dominik Feri – srandičky z webu MyMuži a co na to Česká ženská lobby?
  5. Kdo jak hlasoval o ukončení nouzového stavu a následně o zavedení pandemického zákona
  6. Sociální sítě v Polsku již nebudou moci mazat obsah, jak se jim zlíbí
  7. Kdo je dezinformátor? Ten kdo používá argumentační fauly. O manipulační technice „Otrávená studna“ a dalších závažných souvislostech
  8. Seriál určený zejména pro Piráty. Řadě občanů stále nějak nedochází, o co tady jde. Poslechněte klíčový proslov hlavního mozku mafie poslední série seriálu Chobotnice. Tam vše naleznete do posledního detailu
  9. Lživé české statistiky, které jsou prospěšné pouze dodavatelům testů, roušek a vakcín
  10. Rodinu tvoří máma, táta a děti. Existují jen dvě pohlaví. Pracovat, ne čerpat! Úřadující šéfka Trikolóry vyzvala k obraně normálního světa
  11. Král předčasně korunovaný… a hlava mazaná! Proč jsou Piráti zrádným lákadlem a falešnou vábničkou nejen na levicového voliče
  12. Hygieničku Evu Trávníčkovou přivedl před kamery hlas jejího svědomí. S 28 lety na krajské hygienické stanici v Č. Budějovicích již nemohla dále mlčet
  13. Veřejný sektor utržený ze řetězu
  14. Aktualizováno! Primář Nemocnice Hranice a.s. musel se svými nahrávkami na youtube emigrovat na Iránský server a již není ani primářem
  15. Idioti mávaj světem. Tedy alespoň se o to snaží. Britský Facebook rozlišuje 71 pohlaví. Tak se na ně podívejme.
  16. Kdo jak hlasoval o novele zákona napravující znevýhodnění českých zemědělců vůči EU
  17. Michal Semín: Životní příběh studentského vůdce „kavárníka“, který prozřel
  18. Zcela zásadní prohlášení MUDr. Igora Bukovského, PhD: Klamstvo a Pravda: Vyhraje ten, kdo vydrží déle!
  19. MUDr. Martin Jan Stránský, M.D, FACP: Výzva médiím, vládě a ministrům k ukončení šíření hysterie
  20. DVTV: Viroložka, která napsala „Zdá se mi, že z nás tady někdo dělá blázny“. Ze strachu však anonymně

NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE

Článek můžete komentovat ZDEx